Filetes de pollo al limón al horno

Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Filetes de pollo al limón al horno. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.
Filetes de pollo al limón al horno is one of the most favored of current trending foods on earth. It is easy, it's fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. Filetes de pollo al limón al horno is something that I have loved my whole life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Filetes de pollo al limón al horno, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Filetes de pollo al limón al horno delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Filetes de pollo al limón al horno is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Filetes de pollo al limón al horno estimated approx 40 minutos.
To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have Filetes de pollo al limón al horno using 8 ingredients and 15 steps. Here is how you cook it.
Ingredients and spices that need to be Take to make Filetes de pollo al limón al horno:
- 2 Patatas medianas
- 1 Cebolla de Figueras mediana
- 1 Diente Ajo
- 1 Limón
- 1 Cucharada y media sopera de Aceite de Oliva Virgen Extra
- 6 Filetes Pollo
- al Gusto Tomillo Seco
- Sal
Steps to make to make Filetes de pollo al limón al horno
- Pelar y lavar las patatas, cortándolas en rodanchas con un grosor de menos de 1 centímetro. 0,7 o 0,8 centímetros.
- Pelar la cebolla y cortar en láminas o en juliana.
- Coger el diente de ajo (pueden ser dos), pelar y laminar finito.
- Ahora es el turno de los filetes de pollo, lavamos y cortamos un limón por la mitad y tiramos encima de los filetes el jugo de medio limón. Empapar bien y darle la vuelta a los filetes. Mejor en un plato de sopa para que no se pierda nada de ese maravilloso jugo. Luego cuando el pollo esté en la bandeja no desperdiciar ni una gota... Salar al gusto y si se quiere echar pimienta negra.
- Precalentar el horno a 200 grados durante 5 minutos.
- Preparamos la fuente para el horno, por ejemplo una bandeja de aluminio o similar. Pintar el fondo con una cucharada sopera de AOVE.
- Montamos la fuente: las patatas al fondo, la cebolla encima, después los filetes y encima de los filetes el diente de ajo laminado.
- Antes de introducir en el horno podemos adornar con unas rodanchas de la otra mitad que nos ha sobrado del limón. Así aromatizará más. A mi me han salido 3 rodanchas y con el culo de ese medio limón he aprovechado el resto de su jugo para repartirlo por encima del preparado.

- Colocamos la bandeja a 200 grados durante 20 minutos.

- He bajado a 175 grados la temperatura hasta el final durante 20 minutos más. En total son 40 minutos. Según el horno observar si queda muy dorado se puede detener antes. O si tenemos prisa apretar más el horno pero controlando que no se chamusque demasiado.
- He dado la vuelta a los filetes para que se dorasen por ambas caras, a los 30 minutos.

- ¡Listo!

- Y emplatado... A comer... Se pueden acompañar las patatas con dos o tres cucharadas de salsa al gusto mayonesa o picante. Pero si gusta el limón mejor mayonesa u otra salsa ligera. Yo en este caso ninguna.

- Un gusto exquisito donde predomina el limón fresco que compré ayer. Si os gusta el tomillo echarle bastante más de lo que se observa en mis fotos. Si es fresco mejor. El que he usado en esta receta es seco de bote.
- Consejo: Si pelamos la patata muy gordota no quedará bien cocida. Mejor finita como he explicado arriba, menos de 1 centímetro.
As your experience and confidence expands, you will discover that you have a lot more all-natural control over your diet plan and also adapt your diet regimen to your personal preferences with time. Whether you want to offer a dish that uses less or more ingredients or is a little basically spicy, you can make basic modifications to attain this goal. Simply put, begin making your dishes promptly. As for standard cooking abilities for novices you don't need to discover them but just if you understand some easy food preparation methods.
This isn't a full guide to fast and also very easy lunch dishes but its great something to chew on. With any luck this will get your imaginative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your household without doing a lot of square meals on your journey.
So that is going to wrap it up with this exceptional food Recipe of Favorite Filetes de pollo al limón al horno. Thanks so much for reading. I am sure that you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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