Fideua de pollo

Fideua de pollo

Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Fideua de pollo. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Fideua de pollo is one of the most popular of current trending foods in the world. It is appreciated by millions every day. It's easy, it's fast, it tastes delicious. They're fine and they look fantastic. Fideua de pollo is something that I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Fideua de pollo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Fideua de pollo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Fideua de pollo is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Fideua de pollo estimated approx 60 minutos.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Fideua de pollo using 22 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

Os traigo una receta sencilla y de gran resultado yo la hago con pollo pero podéis utilizar conejo o las dos cosas y el marisco podéis utilizar lo que más os guste

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Fideua de pollo:

  1. 300 gr. fideo grueso del nº 5, 8 o el que tiene agujero
  2. 300 gr. sepia o calamar
  3. 200 gr. gamba arrocera
  4. 1 kilo mejillones
  5. 2 cucharadas tomate frito
  6. 1 diente ajo
  7. 1/4 de cebolla
  8. 1/2 pimiento rojo
  9. Aceite de Oliva Virgen AOVE
  10. Hebras de azafran
  11. Pimentón dulce o de la Vera
  12. Sal
  13. Para el fumet o caldo de pescado si no lo compramos hecho(600 ml de caldo si es comprado)
  14. 2 Huesos rape
  15. El caldo de los mejillones
  16. Cáscaras de las gambas
  17. Puerro
  18. 1 zanahoria
  19. Laurel
  20. grano Pimienta negra en
  21. Perejil
  22. 1 vaso vino blanco

Steps to make to make Fideua de pollo

  1. Vamos a preparar el caldo o fumet.
    Limpiamos bien los mejillones
    Cocemos brevemente los mejillones con un vaso de agua en una cazuela y tapamos(hasta que se abran todos)
    Trocear el rape, limpiarlo bien con agua y ponerlo en una cazuela
    Agregar las cabezas y peladuras de las gambas
    Mojar con el vino, el caldo de los mejillones pasado por un chino y si nos falta líquido añadir agua
    Añadir el resto de condimentos, zanahoria, puerro, laurel, unos granos de pimienta negra y el perejil en rama no picado.
    Ponemos a hervir y espumamos durante la cocción que será continúa y lenta durante 25 minutos.(CUIDADO no superar los 30 minutos de cocción con el pescado)
    Colamos por un chino o estameña hasta que quede limpio y lo ponemos a hervir otra vez.
  2. Mientras el fumé coge cuerpo,
    En una paella o sartén freímos el pollo con el AOVE y cuando esté dorado lo reservamos
  3. Vamos a picar en cuadradillos pequeños (brunoise) el pimiento, el ajo y la cebolla.
    En el mismo aceite sofreímos el ajo y la cebolla y lo pochamos lentamente añadimos el pimiento y lo pochamos todo.
    Añadimos las gambas, la sepia que estará limpia y troceada y lo salteamos.
  4. Agregamos el pollo.
    Añadimos una cucharada de pimentón y unas hebras de azafran y rehogamos unos minutos con cuidado no quemar ni el pimentón ni el azafran.
    Después añadimos los fideos y el tomate y rehogamos un rato antes de echar el caldo.
    Añadimos la sal
    Y echamos el caldo cocemos a fuego medio y ponemos al punto de sal
    Colocamos los mejillones con la mitad de su cáscara
  5. Cocemos hasta que la pasta este hecha y separamos del fuego tapándola con un paño limpio o papel aluminio y reservamos unos minutos.
    Ya tenemos nuestra fideua.
    Espero que la disfrutéis como yo

As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have extra natural control over your diet regimen and adapt your diet plan to your individual preferences over time. Whether you wish to offer a dish that utilizes fewer or more components or is a little bit more or less spicy, you can make simple modifications to attain this goal. Simply put, start making your recipes promptly. When it comes to standard food preparation abilities for newbies you do not need to discover them yet only if you understand some basic food preparation techniques.

This isn't a complete overview to fast and easy lunch recipes but its excellent something to chew on. With any luck this will obtain your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Homemade Fideua de pollo. Thanks so much for reading. I am confident you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Brazo de tiramisu

Pechuga de Pollo Escalfada, crema de Verduras y Caldo (3 platos en 1)

Tiramisú XL☕🍰