Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona)

Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona)

Hello everybody, it's Drew, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona). It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona) is one of the most popular of current trending meals on earth. It's easy, it is quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. They are nice and they look fantastic. Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona) is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona) is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona) estimated approx 50 minutos.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona) using 20 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.

Soy nativa de Barcelona y allí la hacemos con fideo mediano frito, marisco, pimientitos y un posthorneado de espectáculo.

Os muestro la manera que aprendí yo de hacer la fideuá, aunque me sé la valenciana y está tremenda, esa la pondré otro día, como no! Es lo bueno de haber vivido casi 3 años en Castellón, que aprendes de primera mano! (Trotamundos me llaman)

No digáis que no. Es fabuloso encontrar varias maneras de hacer un mismo plato, lo bueno es probarlas todas. Eso sí! El alioli lo compartimos en ambos lados, como buenos vecinos que somos.😊

Ingredients and spices that need to be Get to make Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona):

  1. 250 gr Fideo mediano (Hacendado)
  2. Aceite de oliva suave (para freír)
  3. 1 pimiento rojo
  4. 1 pimiento verde
  5. 2 dientes ajo
  6. 2 tomates
  7. 1 ramita perejil fresco
  8. Gambas peladas
  9. Gambones
  10. 8 mejillones
  11. Sepionets
  12. Anillas de calamar
  13. Chorrito vino blanco
  14. Pimentón rojo dulce
  15. Sal y pimienta
  16. Aceite de oliva virgen (para el sofrito)
  17. 1/2 pastilla caldo de pescado
  18. Agua
  19. ------ Para acompañar:
  20. Alioli o limón exprimido

Instructions to make to make Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona)

  1. En una sartén honda, freír con abundante aceite (de oliva suave) los fideos hasta que se doren, removiendo para que no se quemen. Retirar y dejarlos encima de un papel absorbente mientras hacemos el resto.
  2. Cortar los pimientos y ajos en trozos pequeños de 0,5cm, rehogar en un paellero con aceite de oliva (esta vez el virgen) hasta que estén blanditos.
  3. Añadir el marisco y salpimentar, dorarlo todo con la verdurita. Poner el pimentón, remover sin que se queme y mojar con el vino, que soltará vapores (alcohol). Seguir cocinando.
  4. Triturar los tomates (prelavados y pelados) con un poco de perejil. Cocinar en la paellera con el resto.
  5. Ahora poner el agua. No miro medidas, cubro el sofrito, queda más o menos por las asas de la paellera (se ven unas marcas a cada lado desde el interior de la misma), nunca me ha faltado ni sobrado caldo. Sazonar y añadir la media pastilla de caldo de pescado. Cocinar 20' a fuego medio hasta que haya bajado el caldo casi 1cm.
  6. Ahora, poner el horno a calentar por arriba a 200°.
  7. Echar ya los fideos a cocer en el caldo, sin necesidad de remover más que al principio para repartirlos por toda la paellera. Cuando no haya caldo (o veamos que están hechos y queda un pelín por abajo) apagar.
  8. Poner la paellera a tostar en el horno a 200° unos 10', hasta que veamos que las puntas de los fideos quedan hacia arriba y se torran un poco.
  9. Sacar del horno con mucho cuidado y dejar reposar un par de minutos. Servir con dos cucharadas de alioli por plato. Si no os gusta así, con un chorrito de limón y a disfrutar.

As your experience as well as confidence expands, you will certainly locate that you have more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet to your individual preferences gradually. Whether you want to serve a recipe that utilizes less or even more active ingredients or is a little more or less zesty, you can make easy modifications to accomplish this objective. Simply put, begin making your dishes on time. As for basic cooking abilities for novices you do not require to learn them yet just if you grasp some simple food preparation methods.

This isn't a full overview to fast as well as very easy lunch dishes yet its good something to chew on. Hopefully this will get your innovative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Quick Fideuá de marisco (al estilo de Barcelona). Thanks so much for your time. I am confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Brazo de tiramisu

Pechuga de Pollo Escalfada, crema de Verduras y Caldo (3 platos en 1)

Tiramisú XL☕🍰