Fricandó de Ternera

Hey everyone, it is Louise, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Fricandó de Ternera. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.
Fricandó de Ternera is one of the most popular of current trending meals on earth. It is simple, it is quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions every day. Fricandó de Ternera is something that I have loved my entire life. They're fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Fricandó de Ternera, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Fricandó de Ternera delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Fricandó de Ternera is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Fricandó de Ternera estimated approx 50 - 60 minutos.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Fricandó de Ternera using 13 ingredients and 19 steps. Here is how you cook it.
El olor que me traslada a mi niñez, el olor que me recuerda a mis abuelos es el que salía de las cocinas el día de la Festa Major. Antaño las fiestas patronales eran de lo más celebrado. Te ponían tus mejores galas, ibas a la Iglesia (ese día era obligado ir a misa), comprabas tus chucherias en los puestos callejeros y para casa a comer.
Ese día los fogones estaban destinados a las cocineras mayores del reino. Si en Navidad l'Escudella y el Rostit son los platos estrella, el Fricandó lo era para La Festa Major. No hacia falta mucho (esto es un decir) para celebrar un buen festín: Un pica-pica en el que no faltaba nada y un Fricandó.
Madre Mía! Qué banquete haciamos. Los mayores alrededor de la mesa y los renacuajos... en la mesa plegable. ¡Qué mal nos sentaba pero que bien comíamos!
#memorias
Ingredients and spices that need to be Take to make Fricandó de Ternera:
- 800-1000 grs tapa de ternera
- 1 cebolla
- 1 diente ajo
- 2 cucharadas tomate frito
- 1 bote setas variadas
- 1 vaso vino blanco
- 1 vasito ratafia
- Harina
- Canela en polvo
- Pimienta negra molida
- 1 vaso grande de agua
- Aceite de oliva
- Sal
Steps to make to make Fricandó de Ternera
- Ingredientes

- En el plato de la harina ponemos la cucharada de canela, la de pimienta negra y removemos bien para mezclar



- Salamos los trozos de ternera que tendremos cortados muy finos y los dejamos en el plato de harina

- Los pasamos por ella y sacudimos bien para desechar el sobrante


- Pelamos la cebolla y rallamos (o cortamos muy pequeñita)


- Hacemos lo mismo con el ajo



- En una cazuela baja con aceite

- Marcamos los trozos de ternera. Vuelta y vuelta. Acabaran de cocerse en el guiso. Reservamos en un plato.


- En la misma cazuela y con el mismo aceite ponemos a sofreír la cebolla junto con el ajo hasta dorar



- Agregamos la salsa de tomate y dejamos que se evapore todo el agua.



- Llegados a este punto, añadimos el vaso de vino y rehogamos para que el sofrito se diluya bien


- Y agregamos el vasito de ratafia (podéis echarle coñac)

- Dejamos que emulsione todo junto hasta conseguir una especie de punto de caramelización. Lo sabreis cuando queden surcos al pasar al espátula por la salsa


- Echamos en la cazuela las setas que tendremos lavadas y escurridas


- Y la carne junto con los jugos soltados


- Sacusimos un poco la cazuela para acomodar

- Y agregamos el vaso de agua


- Dejamos que cueza a fuego muy bajito hasta conseguir una salsa espesita. OJO con remover con la cuchara. Mejor sacudid la cazuela.



- Rico, rico

As your experience as well as confidence expands, you will certainly discover that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet regimen to your personal preferences in time. Whether you wish to serve a dish that makes use of fewer or even more active ingredients or is a little basically spicy, you can make straightforward changes to attain this objective. Simply put, begin making your dishes on time. As for standard cooking skills for newbies you don't need to learn them yet just if you grasp some straightforward food preparation techniques.
This isn't a full overview to quick and easy lunch dishes however its excellent food for thought. With any luck this will get your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing a lot of square meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Quick Fricandó de Ternera. Thanks so much for reading. I'm confident you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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